ГПУ повідомила про підозру осіб, які заволоділи грошима інвесторів під виглядом запровадження в Україні криптовалюти SwisCoin

Генпрокуратура розслідує псевдовпровадження в Україні криптовалюти SwisCoin
Фото: swiscoin.su

Прокуратура звернеться до суду з клопотанням про обрання організатору злочинної схеми запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру організатора злочинної схеми із заволодіння коштами фізичних осіб під виглядом впровадження криптовалюти SwisCoin. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Слідством установлено, що група громадян України штучно створила комерційний проект із впровадження в Україні криптовалюти SwisCoin.

"З метою залучення фізичних осіб як інвесторів указаного проекту зловмисниками в мережі інтернет та в ході зустрічей було розповсюджено неправдиву інформацію про отримання надприбутків у разі передачі інвесторами готівкових коштів при купівлі SwisCoin", – ідеться в повідомленні.

Насправді одержані в інвесторів гроші розподіляли між членами злочинного угруповання, зазначили в ГПУ.

Відкрито кримінальне провадження з кваліфікацією "шахрайство в особливо великих розмірах". Шахраям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна.

Прокуратура звернеться до суду з клопотанням про обрання організатору схеми запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.