Femen поскаржилася на поліцейських, які для "збору речових доказів" фотографували їхню оголену активістку

На грудях активістки написали "Press card"
Фото: Femen Ukraine / Facebook

Організація Femen вважає, що українська влада, яка боїться жіночого тіла, "приречена".

Організація Femen, чию активістку було виявлено 21 лютого під час огляду в Оболонському райсуді Києва, звернулася в прокуратуру Києва зі скаргою на дії правоохоронців. Про це повідомляють у Facebook організації.

"Після незаконного тілесного огляду журналісток і арешту активістки Femen Софії поліція Оболонського районного відділення піддала Софію процедурам, які принижують людську гідність і підривають престиж правоохоронних органів. Активістку змусили роздягнутися і в присутності кількох чоловіків-поліцейських фотографували з метою "збирання речових доказів", – ідеться в заяві.

Ситуацію у Femen прокоментували словами: "Режим, який боїться жіночого тіла, – приречений!"

Організація також опублікувала фотографії з написом "Press card" (прес-карта) на оголених грудях.

21 лютого на вході в Оболонський суд Києва, який розглядає справу про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, охорона вимагала від жінок розстебнути верхній одяг. Так було виявлено активістку Femen, яка намагалася пройти в будівлю суду. Її відпустили після профілактичної бесіди.

Цього дня в суді мав проходити допит президента України Петра Порошенка, однак суд дозволив провести його в режимі відеоконференції. Будівлю Оболонського суду Києва, де очікували на президента, посилено охороняли. Було оглянуто журналістів. У відділі комунікації Національної поліції Києва виданню "ГОРДОН" заявили, що "жінок оглядали жінки-поліцейські, чоловіків – чоловіки".

За словами прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка, президент вважає дії силовиків в Оболонському райсуді неприпустимими.