Захист Саакашвілі виступає проти будь-якого запобіжного заходу для нього

Прокуратура просить відправити Саакашвілі на два місяці під домашній арешт
Фото: EPA

Засідання Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу лідеру "Руху нових сил" Михайлові Саакашвілі призначено на 12.00, сказав адвокат політика Руслан Чорнолуцький.

Захист лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі виступає проти обрання йому будь-якого запобіжного заходу, сказав адвокат політика Руслан Чорнолуцький журналістам біля будівлі Печерського райсуду Києва, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

Він нагадав, що прокуратура просить відправити Саакашвілі на два місяці під домашній арешт.

"Ми готуємо заперечення. Поки я можу сказати, що у межах наших заперечень ми будемо повністю заперечувати запобіжний захід, про який клопочеться прокуратура, а також проти всіх інших можливих заходів. Тобто ми вважаємо, що ця справа сфабрикована, що ця справа має політичний характер, у межах кримінальної справи відбувається політичне переслідування і Михайла Саакашвілі, і його соратників", – заявив адвокат.

Чорнолуцький додав, що "основні документи фабрикували під контролем і особистим наглядом" генерального прокурора України Юрія Луценка.

Адвокат повідомив, що засідання Печерського райсуду Києва призначено на 12.00.

Саакашвілі затримали в Києві увечері 8 грудня і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Його обвинувачують в отриманні з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади.

В ізоляторі лідер "Руху нових сил" оголосив безстрокове голодування.