Кудрицького можуть звільнити з посади голови "Укренерго" в понеділок– ЗМІ

Фото: Volodymyr Kudrytskyi / Facebook

2 вересня наглядова рада "Укренерго" поставить на голосування звільнення голови правління Володимира Кудрицького. Про це "Інтерфакс-Україна" повідомляє 31 серпня з посиланням на джерело.

За його даними, "найвірогідніше", що зняття відбудеться. У наглядовій раді зараз шестеро людей замість семи, і четверо підтримають ініціатора зняття – основного акціонера в особі Міненерго, стверджує джерело агентства.

30 серпня на засіданні ставки головнокомандувача вирішили, що голова "Укренерго" Володимир Кудрицький має звільнити посаду, але він відмовився писати заяву про звільнення за власним бажанням. Про це повідомило "Forbes Україна" з посиланням на джерела.

Причина – незавершені захисні конструкції навколо підстанцій "Укренерго", що призвело до перебоїв із постачанням електрики після російського масованого обстрілу 26 серпня. Пресслужба "Укренерго" не підтвердила виданню і не спростувала цієї інформації.

"Forbes Україна" уточнювало, що остаточне рішення про відставку керівника НЕК має ухвалити наглядова рада компанії (до неї входять троє незалежних членів і троє представників держави). "Якщо вони [наглядова рада компанії] таке рішення ухвалять, то про незалежність спостережних рад в українських державних компаніях можна забути", – наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.