В Україну йде різке похолодання. Синоптикиня назвала області, де пройдуть дощі

Синоптикиня розповіла, де дощитиме у вихідні
Фото: depositphotos.com

В Україну 11 жовтня прийде холодний атмосферний фронт. Він зумовить дощі й похолодання в західних областях України, розповіла у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

За її прогнозом, до вечора п'ятниці дощі доберуться до Житомирської, Вінницької, Київської областей, а також до західних районів Черкаської області. На решті території України прогнозують суху погоду.

Температура повітря в південній частині України та в центральних областях буде найвищою, +20...+25 °С. На сході України +20...+23 °С, на півночі +19...+21 °С. У західних областях температура повітря знизиться до +12...+16 °С, тепліше повітря ще затримається в Чернівецькій і Хмельницькій областях, до +19 °С, зазначила Діденко.

У Києві 11 жовтня протягом більшої частини доби буде сухо, проте ввечері до столиці добереться холодний дощовий фронт. За прогнозом синоптикині, спочатку дощі будуть невеликими, але 12 жовтня опади посиляться, а також різко похолоднішає до +11...+12 °С.

13 жовтня атмосферний фронт пройде всією територією України, тому холодне повітря поступово охопить усі області, прогнозує Діденко.