Зеленський: На фронті дуже тяжко. Вистояти зараз – це захиститися на покоління вперед для всіх українців

Зеленський анонсував "нові важливі кроки" України у протистоянні з російською агресією
Фото: EPA

На війні з Росією Збройні сили України ведуть тяжкі бої. Про це у відеозверненні за підсумками 27 листопада повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Ситуація на фронті залишається дуже важкою. І найбільше – на Донеччині, як і в попередні тижні. Я хочу подякувати сьогодні за стійкість усім нашим воїнам, усім нашим героям. Вистояти зараз і захиститися зараз – це вистояти й захиститися на покоління вперед для всіх українців на всій нашій прекрасній землі", – сказав він.

Президент зазначив, що роблять і робитимуть "усе можливе" для зміцнення оборони.

"Робимо й будемо робити все можливе, щоб притягти Росію до відповідальності за цю війну, за цей терор. І щоб досягти цих результатів, на тижні, що починається, будуть нові важливі кроки. Я дякую всім нашим партнерам, які допомагають, кожному лідеру, який сприймає захист України як захист свободи та безпеки й для своєї країни", – заявив Зеленський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом якихось "демілітаризації" і "денацифікації". Із самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні окупантів вигнали з північних областей України, восени звільнили частину територій Харківської і Херсонської областей.

Зеленський іще 26 жовтня говорив, що в Донецькій області поблизу Бахмута й Авдіївки тривають найжорстокіші бої. 12 листопада він заявляв, що у Донецькій області "просто пекло".