Восени змішайте цю крупу з глиною – і короп клюватиме за хвилину. Перевірений рецепт підгодовування

З настанням холодів короп стає менш активним, а його потреба в їжі значно скорочується
Фото: depositphotos.com

Щоб короп восени добре клював, рибалки рекомендують використовувати підгодовування з борошна і крупи. Про те, як правильно його приготувати, розповідають 11 жовтня в публікації на сайті Ukr.Media.

"Це підгодовування краще за опаришів і кукурудзу – короп клює протягом хвилини в осінній водоймі, – запевнили автори публікації. – У міру зниження температури води звичні літні наживки, як-от опариші й кукурудза, стають менш ефективними. Щоб успішно ловити коропа в цю пору року, рибалкам необхідно використовувати правильне підгодовування, здатне привабити рибу навіть у прохолодній воді".

Автори статті зазначають, що з настанням холодів короп стає менш активним, а його потреба в їжі значно скорочується. Проте перед зимівлею риба все ще прагне накопичити досить жирових запасів, щоб пережити холоди.

"Саме в цей період підгодовування стає ключовим інструментом для досвідченого рибалки, даючи змогу привабити й утримати коропа на обраному місці лову. Осіннє підгодовування має бути щільним, поживним і довго зберігати свої властивості в холодній воді", – ідеться в публікації.

Одним із найкращих рецептів є суміш із борошна і круп.

Інгредієнти:

  • 200 г пшоняного борошна;
  • 500 г злакових (пшениця, горох, перловка – по 250 г кожного);
  • 300 г кукурудзяної крупи;
  • 200 г манної крупи;
  • глина, розмочена у воді.

Приготування

  1. Доведіть воду до кипіння й додайте туди горох, перловку, кукурудзяну крупу і пшеницю.
  2. Постійно помішуйте, щоб суміш не прилипала до дна. Дочекайтеся, поки суміш охолоне й додайте глину, попередньо розмочену у воді.
  3. Вона зробить підгодовування щільним і довго утримуватиме його на дні.
  4. Для надання потрібної текстури додайте в суміш манку і пшоняне борошно.
  5. Сформуйте з підгодовування кульки.

"Це перевірений рецепт, який значно ефективніший за опаришів і кукурудзу в осінній період. Спробуйте його на своїй наступній риболовлі – і ви обов'язково помітите різницю в клюванні", – підкреслили у статті.