У київській консерваторії відбувся захід, присвячений дружбі України, Італії й Аргентини

Захід відбувся 1 червня
Фото: knmau.com.ua

"Музичні зустрічі: Україна – Аргентина – Італія" відбулися 1 червня у Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського за сприяння італійського й аргентинського посольств. Про це повідомили на сайті академії.

На цій зустрічі виступили в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, ректор НМАУ імені П.І. Чайковського Максим Тимошенко, директор Італійського інституту культури Карло Колоннелла, посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо і посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Мікусінскі.

На початку концерту пролунали три гімни – Італії, Аргентини та України – у виконанні оркестру народних інструментів.

Фото: knmau.com.ua
Фото: knmau.com.ua

Серед почесних гостей заходу були понад 40 послів різних країн, депутати Верховної Ради України, громадські діячі, журналісти й друзі академії. Серед гостей були засновник видання "ГОРДОН", український журналіст Дмитро Гордон, поет і драматург Юрій Рибчинський із сином, поетом і громадським діячем Євгеном Рибчинським. Про це повідомило видання "Український дощ".

Фото: knmau.com.ua

Зіркою концерту став італійський музикант, бандонеоніст – маестро Маріо Стефано П'єтродаркі. Він виступив у супроводі струнного квінтету та оркестру баяністів під керівництвом професора Йосипа Франца П'єтродаркі.