Ракетний удар РФ по Краматорську. Рятувальники знайшли під завалами готелю тіло загиблого британського журналіста

Окупанти вдарили по житловому кварталу Краматорська
Фото: Головне управління ДСНС України в Донецькій області / Facebook

Рятувальники виявили під завалами готелю у Краматорську Донецької області тіло загиблого. Про це 25 серпня повідомляє у Facebook прокуратура регіону.

Російські війська вдарили по житловому кварталу Краматорська, ймовірно, ракетою "Іскандер-М", напередодні, 24 серпня о 22.35.

У зруйнованому готелі Sapphire дістали поранення четверо іноземних журналістів 38, 40, 41 та 46 років.

Як розповіли у прокуратурі, чоловіки дістали мінно-вибухові травми, забій головного мозку, перелом ноги, контузії, різані рани та забиття тіла.

Окрім того, травмувалися жительки Краматорська 32 і 34 років, які на момент російської атаки перебували у своїх будинках.

"Із-під завалів зруйнованої у місті Краматорськ будівлі готелю деблоковано тіло громадянина Великобританії, який загинув під час ракетної атаки з боку ЗС РФ", – проінформували в Донецькій обласній прокуратурі.

Контекст:

На території Донецької області з перших днів повномасштабної війни відбуваються бої, тут пролягає лінія розмежування. Російські загарбники щодня обстрілюють регіон.

Про удар окупантів у Краматорську повідомляли в ОВА 25 серпня. Там розповіли, що внаслідок влучання в готель поранення дістали журналісти. Окрім готелю, пошкоджено також багатоповерхівку поблизу, додали в ОВА. Пізніше в Донецькій обласній військовій адміністрації уточнили, що четверо постраждалих – журналісти агентства Reuters, громадяни України, США, Латвії та Німеччини, а під завалами, ймовірно, перебуває журналіст із Великобританії.

Reuters проінформувало, що в готелі Sapphire, по якому вдарили окупанти, зупинилося шестеро членів команди агентства. Трьох працівників знайшли, двох госпіталізували й один зник безвісти. Під обстріл потрапила також воєнна кореспондентка з Польщі Моніка Андрушевська, яка дістала поранення.