Співробітницю Мін'юсту України підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах

Фігурантам може загрожувати до 12 років тюрми
Фото: Офіс Генерального прокурора / Telegram

Співробітники Державного бюро розслідувань України затримали чиновницю Міністерства юстиції, яку підозрюють у спробі заволодіти коштами великого аграрного підприємства. Про це 2 серпня повідомила пресслужба ДБР.

"За $120 тис. вона обіцяла представнику бюджетоутворюючого підприємства регіону внести у реєстр нерухомого майна відомості про право користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення", – ідеться в повідомленні.

Також, як стверджує ДБР, фігурантка взяла собі за спільника знайомого громадянина іншої держави, який називав себе "впливовим чиновником" цього самого міністерства і мав бути гарантом виконання обіцянок.

Як додали в Офісі генерального прокурора, правоохоронці затримали підозрювану та її спільника під час передавання частини коштів – $30 тис.

Фігурантів повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 1, 5 ст. 190 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 12 років тюрми.

ДБР клопотало в суді про обрання підозрюваним запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі $60 тис. кожному.

За інформацією ОГП, ідеться про головну спеціалістку одного з управлінь Мін'юсту. Хоч імені фігурантки справи не вказано, за даними "Української правди", ідеться про Крістіну Налбандян.