"Країна вимагає швидких дій". Шмигаль прокоментував звільнення глав МОЗ та Мінфіну

Шмигаль висловив надію, що Ємець та Уманський продовжать допомагати його команді
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що колишній міністр охорони здоров'я Ілля Ємець та ексміністр фінансів Ігор Уманський – професіонали, здатні реалізовувати довгострокові реформи.

30 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив у Telegram, що уряд вирішив внести в Раду постанови про звільнення міністра охорони здоров'я Іллі Ємця та міністра фінансів Ігоря Уманського, оскільки "країна вимагає швидких дій".

"Ємець та Уманський – професіонали, які здатні реалізовувати довгострокові реформи. Але наразі країна вимагає швидких дій. Саме тому було прийнято рішення подати до Верховної Ради постанови про звільнення міністра охорони здоров'я та міністра фінансів", – написав він.

За словами Шмигаля, його Кабмін працює менше ніж місяць, але виклики, із якими він зіткнувся, "не відчував на собі жоден уряд за останні роки".

"Під час режиму надзвичайної ситуації один день вважається за місяць", – додав прем'єр.

Шмигаль висловив надію, що Ємець та Уманський і надалі продовжать допомагати його команді.

30 березня на позачерговому засіданні парламенту депутати звільнили Уманського з посади міністра фінансів, а Ємця – із посади міністра охорони здоров'я, але у Раді не вистачило голосів для призначення Марченка міністром фінансів, а Степанова – міністром охорони здоров'я.

Після цього прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повторно вніс проєкти постанов про призначення Марченка і Степанова. Рада знову зібралася на засідання і підтримала ці рішення.