Зеленський: Чи треба нам у ЄС і НАТО? Я ніколи не ходжу в гості, якщо мене не кличуть. Не хочу почуватися неповноцінним

Зеленський: Може, ЄС стукає до нас: "Друзі, будь ласка, чого ви відмовляєтеся?". Ні. Не чутно
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Якщо НАТО готовий захищати Україну від агресорів, про це потрібно домовлятися "по-тихому", таку думку в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону висловив актор, керівник "Студії "Квартал 95" Володимир Зеленський.

Україна повинна вступати в будь-який союз на умовах, за яких вона не втратить незалежності. Таку думку в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитру Гордону висловив актор, сценарист, продюсер, художній керівник "Студії "Квартал 95" Володимир Зеленський.

Відповідаючи на запитання Гордона, чи потрібно Україні, на його думку, вступати в ЄС і НАТО, шоумен відповів:

"Моя думка: я ніколи не ходжу в гості, якщо мене не кличуть. Не хочу почуватися збитковим, людиною другого сорту. Звісно, круто туди вступити... У мене запитання щодо НАТО. Що це? Війська, які будуть захищати нас від агресорів? Якщо будуть – добре, іди домовся тихо. Кому потрібні плакати? Я не розумію, ви дипломати чи хрін знає хто? Треба буде – я домовлюся з НАТО. Хоча там такі умови... У нас війна на території – це вже заважає нам вступити в Альянс".

На думку Зеленського, українцям потрібно знати, де їх чекають.

"У будь-який союз на умовах, за яких ми не втрачаємо незалежності нашої держави, – чудово! Але хай нам скажуть, де нас чекають. Може, ЄС стукає до нас: "Друзі, будь ласка, чого ви відмовляєтеся?". Ні. Не чутно", – додав він.

Зеленський: Якщо мене оберуть президентом, спочатку будуть обливати брудом, потім – поважати, а потім – плакати, коли піду. Читайте повний текст інтерв'ю

Україна активізувала співпрацю з НАТО у 2014 році на тлі анексії Криму Росією і початку російської агресії на Донбасі. Наприкінці 2014-го Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики “позаблоковості“. У червні 2017 року парламент підтримав закон, який закріплює намір України вступити в НАТО.

У грудні 2017 року президент України Петро Порошенко говорив, що в недалекому майбутньому в Україні відбудуться референдуми про вступ країни в НАТО і Європейський союз.

22 листопада Рада ухвалила в першому читанні законопроект про закріплення в Конституції курсу на вступ до ЄС і НАТО.