Генсек НАТО закликав не звертати уваги на ядерні погрози Путіна

Союзники не зважають на брязкання зброєю РФ, зазначив Рютте
Фото: nato.int

Союзники по НАТО не мають звертати увагу на ядерні погрози з боку нелегітимного президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, який у такий спосіб намагається послабити військову допомогу Україні з боку Заходу. Про це в інтерв'ю Sky News, опублікованому 11 жовтня в Х британського телеканала, повідомив генсек НАТО Марк Рютте.

За його словами, союзники й не зважають на брязкання зброєю РФ.

"НАТО сильний. Ми можемо протистояти будь-якому противникові. У нас є все потрібне для того, щоб гарантувати безпеку НАТО й дати відсіч будь-якій загрозі. І нас ніколи не залякають країни, які не входять у НАТО і які намагаються нам погрожувати. Тож це марно, хай він [Путін] краще припинить це робити", – сказав генсек Альянсу.

Контекст:

НАТО 14 жовтня, за кілька тижнів після того, як Путін оголосив про зміни в ядерній доктрині РФ (агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави він запропонував розглядати як їхній спільний напад на РФ), починає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon із залученням понад 60 літаків і 2 тис. військовослужбовців. Основну частину навчань проводять на відстані щонайменше 1 тис. км від кордонів Росії.