Трамп заявив, що після замаху одержав "прекрасне послання" від Сі Цзіньпіна

За словами Трампа, коли він перебував на посаді президента США, у нього були чудові стосунки з лідером КНР
Фото: EPA

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що після замаху в Пенсильванії йому надійшло від лідера Китаю Сі Цзіньпіна "прекрасне послання". Про це 21 липня написало Reuters.

"[Сі Цзіньпін] написав мені днями прекрасну записку, коли почув про те, що сталося", – сказав Трамп під час виступу на першому після замаху передвиборчому мітингу у штаті Мічиган.

Reuters зазначило, що Трамп розповів про лист від китайського лідера, обговорюючи свою економічну політику щодо КНР під час свого минулого президентства.

За словами Трампа, із лідером КНР у нього були "чудові стосунки".

Контекст:

13 липня під час виступу Трампа на передвиборчому мітингу в американському штаті Пенсильванія пролунали постріли, після чого його швидко вивели зі сцени співробітники спецслужби. Одна з куль зачепила вухо експрезидента.

Стрільця ліквідували. Ним виявився уродженець штату, 20-річний Томас Метью Крукс. За даними правоохоронців, він використав для замаху на Трампа напівавтоматичну гвинтівку AR-15, яку купив його батько.

Трамп розповів у соцмережі про своє поранення й заявив, що "ніколи не здасться". Уже після того, 15 липня, Республіканська партія висунула його кандидатом у президенти США, а 18 липня він офіційно прийняв цю пропозицію.