Уряд України відкриє всі пункти пропуску для військових товарів – Мінфін

Постанова розширює кількість пунктів пропуску для військових товарів на час дії воєнного стану
Фото: EPA (архів)

Уряд України ухвалив постанову "Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2010 року №1057", якою спрощує постачання військових товарів через митний кордон України. Про це 2 серпня повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Постанова розширює кількість пунктів пропуску для військових товарів на час дії воєнного стану, а саме: безперешкодне переміщення через усі відкриті пункти пропуску державного кордону України товарів військового призначення, зокрема, які надходять від держав-партнерів.

Окрім того, підприємства, які забезпечують обороноздатність держави, під час переміщення товарів зможуть уникати ускладнень унаслідок форс-мажорних обставин, пов’язаних із блокуванням пунктів пропуску через державний кордон України, а також оптимізувати логістику постачання товарів військового призначення, що зекономить час і кошти, наголосили в Мінфіні.

Контекст:

Раніше в постанові від 2010 року йшлося, що товари військового призначення можна було переміщувати лише через певні визначені пункти пропуску, зокрема, 11 пунктів у межах західного кордону: чотири пункти пропуску з Польщею, два – зі Словаччиною, два – з Румунією та один – з Угорщиною.