У застосунку "Резерв+" стався технічний збій. У декого з'явилося відтермінування до кінця мобілізації

Баг, який з'явився у "Резерв+", уже виправили, зазначили в Міноборони
Фото: armyinform.com.ua

Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко повідомила 17 жовтня у Facebook, що в застосунку "Резерв+" стався технічний збій. 

"Друзі, ми так інтенсивно готувалися до нових релізів, що виліз баг. У деяких користувачів з'явилися відстрочки до кінця мобілізації. Вибачте за незручності. Ні, це не подарунок команди "Резерв+" усім користувачам до Гелловіну", – зазначила вона. 

Цей баг стосується тільки відображення користувачів у "Резерв+", дані в системі "Оберіг" не змінилися, уточнила Черногоренко. 

"Команда вже його виправила. Спробуйте скористатися документом протягом години. Щоб побачити свій актуальний статус, натисніть три крапки й потім "Оновити документ". Дякуємо, що швидко сигналізуєте й повідомляєте нас про це", – додала посадовиця.

Контекст:

Застосунок "Резерв+" доступний для завантаження на смартфони через App Store і Google Play Market із 18 травня, він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг". Після того, як людина закінчить процес обов'язкового оновлення даних у застосунку "Резерв+", вона зможе побачити інформацію про себе з реєстру "Оберіг".

З 18 червня в "Резерв+" став доступним електронний військово-обліковий документ, який, як заявлено, має таку саму юридичну силу, як і паперовий, і з'явилася функція "виправити дані онлайн". 

29 серпня Черногоренко оголосила про наміри оборонного відомства трансформувати застосунок "Резерв+" в "онлайн-ТЦК" і додати кілька нових опцій.