В Україні тестування на коронавірус провели 11 136 жителям – МОЗ

У МОЗ повідомили, що в Україні роблять до 3 тис. тестувань на добу
Фото: depositphotos.com

Усього, за даними Центру громадського здоров'я, в Україні від початку епідемії коронавірусної інфекції методом ПЛР досліджено 32 496 зразків, але, як пояснив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, одній людині роблять у середньому три тести.

В Україні тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції провели 11 136 громадянам. Про це на брифінгу 13 квітня повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Усього, за даними Центру громадського здоров'я, в Україні від початку епідемії коронавірусної інфекції досліджено 32 496 зразків методом ПЛР.

"Одній людині можуть проводити кілька тестів. Перший – для підтвердження діагнозу, потім для того, щоб підтвердити, що людина одужала, їй потрібно зробити ще два тести", – пояснив Степанов.

За його інформацією, в Україні протягом останнього тижня "суттєво збільшили" кількість тестувань на коронавірус.

"У середньому ми зараз робимо 2,5–3 тис. тестувань на добу", – зазначив міністр.

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні наразі можна проводити приблизно 30 тис. тестувань методом ПЛР на добу.

Станом на ранок 13 квітня COVID-19 підтверджено у 3102 жителів України, 93 з них померли, а 97 одужали. Кожен шостий хворий в Україні – медичний працівник.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За інформацією американського Університету Джонса Гопкінса, у світі підтверджено 1,85 млн випадків зараження коронавірусом, понад 434 тис. пацієнтів одужало, 114 269 померли.

Як повідомляють на сайті Worldometers, який аналізує статистичну інформацію з різних країн, лідером за кількістю тестувань є США, де провели понад 2,8 млн тестів. На другому місці Німеччина – 1,3 млн, на третьому Росія, там провели 1,2 млн тестів.