Тільки один абітурієнт в Україні склав ЗНО з трьох предметів на 200 балів

Основна сесія ЗНО відбувалася з 21 травня до 15 червня
Фото: radiosvoboda.org
В Україні тільки один абітурієнт склав зовнішнє незалежне оцінювання з трьох предметів на 200 балів. Про це повідомляє LIGA.net.

Ідеться про випускника фізматліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка Дениса Кінзерського. Він склав п'ять тестів. З математики, біології та хімії він здобув по 200 балів, з української мови – 196 балів, а з англійської – 188.

Абітурієнт розповів, що до кожного предмета готувався по-різному: з біології допомагала шкільна вчителька, також він закінчив онлайн-курси; до хімії готувався сам, іноді допомагала вчителька, а наприкінці було п'ять занять із репетитором.

"Також із репетитором трішки готувався й до української мови. Мені потрібна була допомога з висловленням власної думки. На ЗНО це завдання було найскладнішим для мене, адже потребує креативності, а я не такий. Мені треба багато часу, щоб красиво сформувати й описати власну думку, тож одразу писав у чистовик, без чернетки, інакше б не встиг", – розповів він.

Водночас, за словами Кінзерського, він майже не готувався до тестування з математики та англійської мови, оскільки із цих предметів була сильна програма в ліцеї й там уже готували до ЗНО.

"З математики завдання були легші, ніж зазвичай. Саме тому вдалося отримати 200 балів. На різних давніх тестах завдання справді були набагато складніші. Цього року все було просто", – розповів він.

Абітурієнт планує вступати до Інституту високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка, але ще не визначився, на факультет хімії чи біології.

Контекст:

Основна сесія ЗНО тривала з 21 травня до 15 червня. 29 червня стартувала додаткова сесія для тих, хто з поважних причин не зміг бути присутнім на основній. Вона триватиме до 14 липня включно.