У Черкасах затримали прокурора за підозрою у педофілії

Розслідування у цій справі проводить ГБР
Фото: wikipedia.org (ілюстративне)

В Офісі генпрокурора України повідомили в Telegram увечері 16 жовтня про затримання працівника прокуратури, підозрюваного в педофілії.

Затриманого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 155 (дії сексуального характеру з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені близькими родичами / членами сім'ї або якщо вони супроводжувалися грошовою чи іншою винагородою);
  • ч. 1 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла 16-річного віку);
  • ч. 3 ст. 156-1 (пропозиція зустрічі особі, яка не досягла 16-річного віку, з метою вчинення щодо неї будь-яких дій сексуального характеру, розпусних дій або залучення у виготовлення дитячої порнографії, якщо її було зроблено повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або щодо малолітньої дитини).

Досудове розслідування розпочали 7 жовтня, його проводить Головне слідче управління ГБР. До розслідування залучено працівників кіберполіції.

В Офісі генпрокурора не уточнили, де саме відбулося затримання та як звуть затриманого (його назвали просто "працівником однієї з обласних прокуратур"). Але мер Черкас Анатолій Бондаренко написав у Facebook, що затримання відбулося у цьому місті біля школи №17.

Затриманому планують повідомити про підозру. У суді прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.