СБУ заявила про затримання агента ФСБ, який міг готувати прорив росіян до Покровська

40-річного затриманого обвинувачують у державній зраді в умовах воєнного часу
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Донецькій області чергового ймовірного агента ФСБ, який готував прорив окупантів до Покровська. Про це 6 вересня повідомила пресслужба СБУ.

За даними СБУ, агентурну мережу ФСБ, до якої належав затриманий, нейтралізували торік у серпні. Тоді, як повідомили в українській спецслужбі, під час спецоперації в шести регіонах України одночасно затримали дев'ятьох російських агентів.

Їх підозрюють у коригуванні повітряних ударів РФ по Дніпру, Запоріжжю, Сумах, а також по Донецькій, Одеській і Кіровоградській областях.

Тепер викрили 10-го ймовірного учасника ворожої групи. Він шпигував за силами оборони на найважчому напрямку фронту – покровському, додали в СБУ.

Це 40-річний місцевий житель, який потрапив у поле зору ФСБ як прокремлівський "коментатор" у чатах Telegram-каналів, ідеться в повідомленні.

"Затриманий розвідував локації особового складу й важкого озброєння ЗСУ поблизу райцентру й сусіднього Мирнограда. У зоні особливої уваги агента були укріпрайони й вогневі позиції артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів. Також фігурант відслідковував маршрути руху й кількість військових колон, що прямували на підсилення передових позицій українських військ", – ідеться в повідомленні.

Затриманий зараз перебуває під вартою. Якщо провину доведуть, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану".