Генштаб ЗСУ підтвердив ураження табору бойовиків "Ахмата" в Донецьку 6 червня, загинуло понад 50 кадировців

Кадировці в Донецьку грабують цивільних, а також знімають постановкові відео, повідомляють у Генштабі
Фото: grozny.tv (ілюстративне)
У південно-західній частині тимчасово окупованого Донецька українські військові зафіксували дислокацію підрозділу "Ахмат". Про це повідомив Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні 9 червня.

Окупанти в цьому районі займаються пограбуваннями цивільних, а також знімають постановкові відео про ведення бойових дій, зазначили в Генштабі.

"6 червня в результаті ефективного вогневого ураження силами оборони по району зосередження бойовиків у тренувальному таборі втрати ворога склали 56 людей загиблими. Санітарні втрати уточнюються", – ідеться в повідомленні.

Підлеглі глави Чечні Рамзана Кадирова чеченські військові російської армії (також відомі як кадировці) в Україні були з перших днів повномасштабного вторгнення.

"Слідство.Інфо" навесні 2022 року з'ясувало, що кадировці знімали в Маріуполі Донецької області постановкові відео, насправді перебуваючи на околицях міста неподалік російського кордону.

Спеціальний загін швидкого реагування "Ахмат" – підрозділ у складі військ національної гвардії РФ дислокується в Чеченській Республіці. Улітку 2022 року глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив, що в республіці сформують чотири нові батальйони з військовослужбовців-чеченців у складі міноборони РФ. Перший батальйон "Запад-Ахмат" укомплектували наприкінці червня, писало пропагандистське агентство ТАСС.

Українські військові вже повідомляли про ураження бази батальйону "Ахмат" на окупованих територіях України.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей разом з обласними центрами. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 5 червня заявила, що на деяких напрямках сили оборони України перейшли до наступальних дій. Українські захисники мають деякі успіхи під Бахмутом Донецької області, зазначила вона.