Евакуйованих із Китаю у РФ помістять у карантин на 14 днів. Серед них один українець

У Китаї жертвами вірусу стали 425 осіб, заразилося понад 20 тис.
Фото: ЕРА

Із Китаю, де зафіксовано спалах коронавірусу 2019-nCoV, у Росію буде евакуйовано 147 осіб, зокрема 10 громадян Білорусі, трьох – Казахстану, одного – України і одного – Вірменії, повідомила віцепрем'єрка РФ Тетяна Голікова.

Усіх громадян, які мають намір повернутися з Китаю в Росію, помістять у карантин на 14 днів. Про це віцепрем'єрка РФ Тетяна Голікова заявила 4 лютого, повідомляє ТАСС.

За її словами, зона карантину для евакуйованих розташована в Тюменській області.

Голікова повідомила, що, за попередніми даними, у РФ із Китаю доправлять 147 осіб. Серед них 10 громадян Білорусі, троє – Казахстану, і по одному громадянину України та Вірменії.

Списки ще формують, і точні дані будуть відомі, коли розпочнеться відправлення евакуйованих у РФ, додала вона. Осіб, які не є громадянами Росії, "якщо вони висловлять бажання", доправлять у їхні країни, зазначила міністерка.

Голікова повідомила, що 14-денний карантин для евакуйованих передбачено міжнародними вимогами, але не уточнила, якими саме. Громадян, які повернулися в Німеччину з Китаю 1 лютого, теж помістили в карантин на два тижні.

Як пише "Коммерсантъ", для евакуації російська влада використовує військовий літак. Перший – уже приземлився в Китаї, ще один наразі в повітрі.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань. 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на ранок 4 лютого у Китаї жертвами вірусу стало 425 осіб, кількість хворих перевищила 20 тис. За межами материкового Китаю на 3 лютого зареєстрували понад 150 випадків захворювання у 23 країнах, відомо про двох померлих.

Геном коронавірусу китайська влада опублікувала невдовзі після перших підтверджених випадків захворювання. Триває розроблення вакцини проти 2019-nCoV.