Дуда заявив, що в Польщі підготували вже 23 тис. українських воїнів

Дуда приїхав до Києва
Фото: president.gov.ua

Польща й далі надаватиме Україні допомогу в боротьбі з російською агресією. Про це 24 серпня у Києві під час спільної пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським і прем'єркою Литви Інгрідою Шимоніте заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Будемо допомагати й далі Україні. Надаємо військову підтримку й іншу, яка необхідна. Ми навчаємо українських воїнів, медичних рятівників, навчаємо українських пожежників. Робимо це щодня. Ми навчили вже 23 тис. українських воїнів", – сказав він.

Президент Польщі зазначив, що в межах співробітництва країн НАТО в польському місті Бидгощ організують польсько-український центр навчання і планування операцій.

Дуда підкреслив, що ще 2014 року, коли у Криму й на Донбасі з'явились озброєні люди, налаштовані антиукраїнськи, "було зрозуміло, що це Росія, із самого початку Росія за цим стояла".

"Ніколи ми не вдавали іншого, що це якісь сепаратисти. Ми знали, що це роблять росіяни, [...] пробують реалізувати свої імперські амбіції, але ніхто не очікував, що 24 лютого [2022 року] ці імперські амбіції покажуть, що, по суті Росія є бестією, яка хоче нищити держави й народи, і буде так, як ми бачимо сьогодні", – заявив він.

Контекст:

Польща надає Україні військову, фінансову й гуманітарну допомогу, польські громадяни також захищають Україну у складі інтернаціонального підрозділу ЗСУ.