Прикордонники виявили на одній із позицій бойовиків "ДНР" російський військовий квиток

Військовий квиток прикордонники знайшли на маріупольському напрямку
Фото: dpsu.gov.ua

Російський військовослужбовець, військовий квиток якого виявили в Донецькій області українські прикордонники, продовжує проходити службу за контрактом у збройних силах РФ.

Українські прикордонники виявили на одній із позицій бойовиків "ДНР" у Донецькій області військовий квиток росіянина, який служить за контрактом у військовій частині в складі Південного військового округу збройних сил РФ, повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

"В ході проведення контрдиверсійних заходів на одній із позицій бойовиків так званої "ДНР" на маріупольському напрямку було виявлено військовий квиток даного військовослужбовця, який продовжує проходити службу за контрактом у військовій частині збройних сил РФ. У подальшому отримані дані було задокументовано і підтверджено", – зазначили у відомстві.

Держприкордонслужба надіслала повідомлення у слідчий відділ Генеральної прокуратури України, оскільки є ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: dpsu.gov.ua

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

У січні 2017 року міністр оборони України Степан Полторак заявив, що на Донбасі перебуває п'ять тисяч кадрових російських військових.