Поліція в Києві затримала водія, який стріляв по машині, що його підрізала. Усе, як на Дикому Заході XIX століття

Фото: Антон Геращенко / Facebook

Усі мають бути рівними перед законом, зазначив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Знайомтеся, це Бездітний Віталій Володимирович, йому 39 років. Віталій колись працював у міліції. Був звільнений у 2006 році.

Пішов працювати в приватні охоронні структури. Зараз працює консультантом по безпеці в холдингу "Миронівський хлібопродукт".

У Віталія є хобі – він любить стріляти в людей, які йому не подобаються. Наприклад, якщо йому здалося, що його хтось підрізав на дорозі, він не мириться з цим, а може наздогнати того водія і вистрілити йому прямо у вікно автомобіля з вогнепальної зброї.

Все, як на Дикому Заході США в середині – наприкінці XIX століття, за винятком того, що замість коней – автомобілі.

Фото: Антон Геращенко / Facebook

Так, 11 квітня 2020 року приблизно о 19.48 Бездітний Віталій Володимирович, рухаючись на власному автомобілі марки Range Rover по Набережному шосе в місті Київ, побачив як, на його думку, водій транспортного засобу марки BMW під керуванням громадянина Б., при зміні смуг рядності вправо, здійснюючи поворот на міст Метро в Києві, не надав переваги в русі прямо, після чого Бездітний на з'їзді з мосту Метро в напрямку Броварського проспекту в місті Київ наздогнав автомобіль марки BMW (АА0666 ХЕ) під управлінням Б. із заздалегідь заготовленим невстановленим предметом, бажаючи настання наслідків у вигляді нанесення тілесних ушкоджень Б., пошкодив праве скло передніх дверей транспортного засобу марки BMW.

Сам громадянин Б. не постраждав – куля пройшла мимо. Але ми можемо собі уявити, що б сталося, якби він, отримавши кулю в голову, втратив свідомість і, втративши управління, міг би збити або врізатися в когось.

Патрульна поліція спрацювала миттєво, і вже о 21.00 Range Rover був зупинений, а водій Віталій Бездітний – затриманий за підозрою у вчиненні злочину.

Під час проведення обшуку автомобіля марки Range Rover працівниками поліції вилучено: предмет, схожий на пістолет, 13 предметів, схожих на патрони, один предмет, схожий на набій 9 мм, розкладний металевий предмет, схожий на телескопічну палицю (дубинку), предмет, схожий на ніж, предмет, схожий на гвинтівку №16-Р6307.

12 квітня 2020 року Бездітний Віталій Володимирович затриманий у порядку ст. 208 КПК України. 12 квітня 2020 року Бездітному Віталію Володимировичу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Поки що йому пред'явлено звинувачення у хуліганстві з використанням зброї, але якщо під час слідства виявиться, що його постріл міг бути смертельним для громадянина Б., то звинувачення може бути перекваліфіковано на ст. 115 – замах на навмисне вбивство.

Суд по обранню запобіжного заходу почався в 15.00 в Дніпровському районному суді. Суддя – Андрій Віталійович Курило.

Прокуратура і поліція вимагає від суду обрання Бездітному Віталію Володимировичу запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави!

Чекаємо на справедливе і законне рішення суду з урахуванням того, що Віталій Бездітний уже стріляв в іншого водія у травні 2019-го, але досі не поніс за це покарання.

По цьому питанню за моїм дорученням проводиться перевірка. Усі повинні бути рівними перед законом.

Джерело: Антон Геращенко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора