Арістов має доступ до держтаємниці, тому СБУ перевірить його контакти на Мальдівах. У цієї поїздки можуть бути серйозні наслідки

Фото: Олександр Черненко / Facebook

В історії з "мальдівськими канікулами" Арістова всі обурилися насамперед морально-етичним аспектом справи. І емоційно це зрозуміло.

Разом із тим ранковий візит Служби безпеки України з обшуком до Арістова може свідчити про більш серйозні наслідки. СБУ документально підтвердила, що нардеп-"слуга" був на Мальдівах, також було виявлено факт підробки документів (зокрема лікарняного). Тобто, крім політичної, уже є всі підстави говорити про відповідальність кримінальну.

Але в повідомленні СБУ йдеться також про те, що служба перевірить його контакти під час перебування за кордоном. Нагадаю, що Арістов займає важливу посаду в одному із ключових для війни комітетів Ради. Має доступ до держтаємниці. А Мальдіви, крім білосніжних пляжів, відомі також тим, що є країною-посередником, через яку до РФ надходить підсанкційна продукція, у тому числі й воєнного призначення. Журналісти також установили, що готель, де зупинявся Арістов, популярний серед росіян. Чи не забагато збігів?

Саме це й належить перевірити СБУ. А разом із тим повернути до реальності всіх депутатів і чиновників, які раптом забули, що у країні війна. Навіть якщо ці депутати від правлячої партії. Більше того, у першу чергу якщо вони від правлячої партії.

Джерело: Олександр Черненко / Facebook