СБУ проводить повну "денацифікацію" УПЦ МП. Путін нарешті може прозвітувати про першу виконану мету "СВО"

Фото: Олександр Черненко / Facebook

"Денацифікація" УПЦ МП.

Нарешті кремлівський диктатор може звітувати про першу виконану мету так званої СВО. "Денацифікацію" проведено успішно. Єдине уточнення – "денацифікацію" провела СБУ. А "денацифіковувати" довелося представника УПЦ МП.

Мова йде про клірика УПЦ МП із Черкащини, який виправдовував напад Росії. Цим навряд кого можна здивувати. Популярна історія в цьому середовищі. А от те, що цей "агент у рясі" був одночасно прихильником рашизму й нацизму, уже додає певної незвичності. Підданий московської церкви публічно вихваляв Путіна й Кадирова, а вдома зберігав портрети Гітлера й форму СС. Що було в голові цього священника, важко навіть уявити. Дивлюсь фото обшуків: портрет Гітлера по сусідству з портретом Леніна. Фото фюрера сусідить із радянським прапором. СБУ провела "денацифікацію" рашиста – йому загрожує до восьми років тюрми. 

Черкаський нацист МП не єдиний у списку. СБУ проводить повну "денецифікацію" УПЦ МП. Росія десятиліттями використовувала цю церкву для створення сітки своєї агентури. СБУ знешкодила цю сітку і продовжує її знищення. Виселення з Лаври проросійских сил – теж результат "денацифікації" агентів рашизму. Українська святиня вперше в історії держави перестає бути осередком антидержавної пропаганди.

Знаю, що багатьом хочеться по відношенню до УПЦ МП усього і зразу. Однак треба відмітити, що СБУ "ювелірно" працює в церковному середовищі. З одного боку, нейтралізуючи реальних "агентів у рясах", з іншого – не даючи відбутися у країні міжконфесійним кривавим сутичкам, про що мріють у Росії.

Ще один важливий плюс "денацифікації" російської церкви: священники-колаборанти – гарний обмінний фонд. Україна вже вигідно міняла подібну категорію зрадників і витягала з полону наших воїнів.

Після завершення процесу "денацифікації" російської церкви в Україні просто необхідно перейти до цього процесу у самій РПЦ. Кирило, який постійно пропагує війну проти сусідньої держави, – типовий нацист. Не здивуюся, якщо і в його будинку колись знайдуть портрети Гітлера. Утім, на Путіна тут сподівань мало. "Денацифікатор" із нього, як бачимо, такий собі. Уся надія на СБУ?

Джерело: "Цензор.НЕТ"