СБУ стала для Москви найбільшою загрозою

Фото: Alexandr Senko / Facebook

Заява російського МЗС зі звинуваченнями СБУ вийшла в найгіршу для них дату – у день звільнення Бучі. Класична історія: терористи звинувачують когось у тероризмі. Утім, так розумію, коли Марія Захарова вийшла із чергового запою, тоді заяву і зробили.

У чому суть невдоволення Москви? Найголовніша претензія до Малюка – підриви Кримського мосту й ліквідації воєнних злочинців. Ці спецоперації росіяни ніяк не можуть забути й пробачити. Однак Кримський міст є цілком законною ціллю для України. Росіяни до підриву перекидали по ньому і техніку, і боєприпаси, і військову силу. Міжнародне право, закони та звичаї війни й українське законодавство дозволяли атакувати цей об’єкт. Що ж стосується Татарського, Прилєпіна та інших воєнних злочинців, які стали об’єктами спецоперацій СБУ, то вони також абсолютно законні цілі для нашої спецслужби. Послухайте хоча б недавнє інтерв’ю Малюка, де він детально розказав, які криваві злочини чинили ці покидьки. На кожному з них кров і катування українських військових та цивільних.

Крім того, є причини, про які в заяві не сказано, але вони зчитуються поміж рядками. Мова йде про серію ударів безпілотників СБУ по НПЗ ворога. На мою думку, саме вони стоять за істерикою росіян щодо Малюка і його підлеглих. РФ понесла величезні економічні втрати після ударів по ключовій галузі "країни-бензоколонки".

Не варто переоцінювати заяви відомства Лаврова – вони мають нульовий рівень довіри як на Заході, так і в Україні. Утім, такі словесні напади ще раз засвідчують: СБУ стала для РФ ворогом номер один, який завдає дошкульних й ефективних ударів.

Заяви російського МЗС у СБУ вже назвали нікчемними: "МЗС РФ забуває, що саме Путін офіційно оголошений у міжнародний розшук – зокрема, його чекають у Гаазькому трибуналі за викрадення українських дітей. Особливо цинічно заяви про тероризм звучать від самої країни-терориста на фоні річниці звільнення Бучі та звірств, які там чинили росіяни". Але найголовніше – не такий обмін заявами, а те, що СБУ продовжить операції. А нові істерики російського МЗС будуть свідчити про їхню ефективність.

Джерело: "Цензор.НЕТ"