Примусити нас до переговорів із Путіним неможливо. Він, найімовірніше, не доживе до кінця війни. Навіщо говорити із трупом?

Фото: Олексій Арестович / Facebook

Усі так звані "...переговори Москви і Вашингтона", які "...на повну обговорюють у західній пресі", – це російська інформаційна операція.

Кремлю як повітря потрібна пауза місяців три: підтягнути мобілізованих, підзбирати іранські ракети та драндулети, встигнути підняти техніку зі зберігання й трішки підморозити Україну – і з новими силами продовжити війну.

Три головні меседжі цієї кампанії:

  • Україну змусять до переговорів;
  • якщо Україна упиратиметься, Захід відмовить їй у підтримці;
  • Україна має скасувати рішення про те, що вона не вестиме переговорів із Путіним.

Отже.

Примусити нас до переговорів із Путіним неможливо. Це чітко дав зрозуміти президент, і це рішення перегляду не підлягає.

Путін – міжнародний воєнний злочинець. З такими не домовляються. Таких судять. До того ж він, найімовірніше, не доживе до кінця війни (щонайменше як політична фігура). Навіщо говорити із трупом?..

Щодо держави Російська Федерація переговорна позиція в нас є.

Ми готові розпочати переговори з її новим політичним керівництвом на таких, добре відомих умовах: виведення військ з усієї території України.

Предмет переговорів:

  • видавання воєнних злочинців;
  • повернення всіх захоплених полонених;
  • виплата репарацій;
  • правила подальшого співіснування.

Це не ми не готові до переговорів. Це РФ не хоче переговорів.

Кремль хоче виконання його умов – залишити за ним усі "завойовані" території. Це не переговорна позиція. Це ультиматум.

Нагадую, що поки Кремль стоїть у цій позі, сили оборони України звільнили 37% території, захопленої з 2014 року, і 50%, захопленої російськими військами з 24 лютого.

Ситуація така: хтось повільно й методично просувається до звільнення всієї своєї території, а хтось стоїть в ультимативній позі.

Ну, нам так навіть зручніше.

Тому наш меседж гранично чіткий і зрозумілий:

РФ пропонує не переговори, а ультиматум. Ми готові до переговорів – із новим російським керівництвом, а ультиматум ми згорнемо трубочкою і засунемо просто в Севастополь.

Захід ніколи не відмовить нам у підтримці. З причин, що лежать у самому Заході та його міжнародних завданнях. Захід просто не може дозволити собі ні програти, ні навіть компромісів, бо це означатиме кінець Заходу в колишньому вигляді.

Це пояснення має практичне підтвердження:

  • кількість і номенклатура озброєнь та військової техніки, яку нам передає Захід, постійно розширюються;
  • бюджети на військове виробництво і розгортання військової інфраструктури на Заході зростають дуже стрімко.

Найболючіший факт для Путіна – Європа прокинулася і розкручує механізм готовності до військових викликів дедалі потужніше й потужніше.

Військовим заходам із боку Заходу, які стрімко розширяють, Путін зміг протиставити кілька організованих статей у західних ЗМІ й кілька заяв західних політиків (як правило, з приставкою екс).

Потрібно розуміти, що така риторика завжди з'являтиметься, бо сильний бік західної цивілізації – це публічна полеміка. Але треба й розуміти, що це окремі голоси на маргінесі проти сформованої колективної позиції Заходу і його стратегічних планів.

Сили оборони продовжують свою методичну роботу з перемелювання противника. Щодобові втрати лише мобілізованих росіян зараз – не менше ніж 100 безповоротних. Буде більше.

Ми всі вже досить дорослі на дев'ятий місяць війни, щоб не плутати реальну політику з інформаційними кампаніями. А ні – роз'яснимо.

Так, нам буває важко. Але варто пам'ятати, за що ми боремося. Програємо, продемонструємо слабкість – ми не просто програємо, нас не буде фізично, натомість буде одна гігантська Буча.

"Важко, але варто".

Ідемо вперед, до перемоги.

Крок за кроком.

Джерело: Олексій Арестович / Facebook