Прочитав, що нам треба 50 років, щоб наздогнати Польщу. Але в медичній сфері нічого у них переймати, нема в чому наздоганяти

Якщо не заважати сьогоднішній команді МОЗ робити свою справу, Польщу Україна зможе наздогнати і перегнати упродовж найближчих трьох – п'яти років, зазначив екс-депутат Київради, бізнесмен Олексій Давиденко.

Подивіться на цей туалет державної лікарні. Подивіться на цю плитку, яка відпала, на цей убитий унітаз, на цей скручений змішувач та іржавий умивальник. До чого довели нашу медицину! Правда?

Геть, Супрун! Реформатори хрінові.

Фото: Алексей Давиденко / Facebook

Жах? Жах! Тільки цей жах не у нас. І не наша це лікарня, і не наша це медицина. Це фотографії туалету Центрального госпіталю Варшави. Я їх зробив кілька тижнів тому, коли був там у відрядженні.

Був шокований, коли ходив старими обшарпаними коридорами їхньої найбільшої державної лікарні. Коли платив один злотий, щоб здати верхній одяг у лікарняний гардероб. Коли дивився на довжелезні черги з пацієнтів у кожен кабінет.

Та не може бути польська медицина в такому стані, подумав я. І, приїхавши до Кракова, зайшов у один із головних госпіталів другого за величиною міста країни.

Подивіться на хол їхньої краківської лікарні й зверніть увагу на стелю. Із дірками та патьоками.

Фото: Олексій Давиденко / Facebook

Так, так. Це Польща. Це ЄС. Це ті, на кого ми чомусь повинні рівнятися і кого потрібно наздоганяти.

Прочитав, що нам треба 50 років, щоб наздогнати Польщу. Можу впевнено сказати – у нашій сфері нічого у них переймати, нема в чому наздоганяти. Усе дуже зарегульовано, усе дуже примітивно, усе дуже далеко від ідеалу і нашого уявлення про прогрес і технології.

Такі самі, як у нас, проблеми з кадрами. Такі самі, як у нас, проблеми із зарплатами. Таке саме, як у нас, невдоволення системою державної медицини.

За моєю суб'єктивною оцінкою, у сфері державного здоров'я вони не далеко пішли від нас, а в моїй сфері так узагалі перебувають десь у 2000-х.

Правильно кажуть – добре там, де нас немає. Не треба нам нікого наздоганяти. Нам треба дивитися на всіх і робити свою справу.

Упевнений, що якщо не заважати сьогоднішній команді МОЗ робити свою справу, то Польщу ми зможемо наздогнати і перегнати упродовж найближчих трьох – п'яти років.

Джерело: Алексей Давиденко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора