Більш ніж 75 депутатів із різних країн закликали Францію оголосити персоною нон ґрата посла Китаю, який заявив, що Крим був "спочатку російським"

Фото: Олексій Гончаренко / Facebook

Приєднався до європейських депутатів, які закликали міністра закордонних справ Франції Катрін Колонну оголосити посла Китаю у Франції Лу Шає персоною нон ґрата.

Підписав відповідний лист разом із більш ніж 75 депутатами із Франції, Великобританії, Італії, Польщі, Швейцарії, Литви, Німеччини, Бельгії, Хорватії та інших.

У чому полягає таке масове невдоволення? В одному з інтерв'ю посла Китаю просили пояснити його позицію щодо Криму. Він відповів, що півострів був "російським спочатку", після чого Хрущов передав його Україні. А потім додав, що держави з пострадянського простору не мають статусу в чинному міжнародному праві, оскільки "немає міжнародної угоди, яка конкретизувала б їхній статус як суверенних країн".

Ці слова обурюють і нагадують російські наративи, на які спирається хвора уява Путіна. Саме з такими думками він починав війну в Україні та продовжує робити закиди про "повернення" імперії. Це абсолютно неприпустимо.

Джерело: Олексій Гончаренко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора