Сенат, найімовірніше, вимагатиме від Палати представників додати до законопроєкту допомогу Україні. Але не впевнений, що ми отримаємо $61 млрд, як пропонував Байден

Фото: Олексій Гончаренко / Facebook

Палата представників Конгресу США (де більшість – республіканці) проголосувала за пакет підтримки Ізраїлю без допомоги Україні.

Тепер цей документ піде в Сенат.

Мій прогноз. Сенат (де більшість – демократи) буде вимагати підтримки України й поверне законопроєкт у Палату представників, тим самим поставивши республіканців у Палаті представників у складну ситуацію. Сподіваюся, це все ж таки змусить конгресменів-республіканців (серед яких є багато прихильників підтримки України) проголосувати спільний пакет з Ізраїлем та Україною.

До речі, це був, безумовно, правильний хід адміністрації Байдена – об'єднати ці два питання. На жаль для нас, саме собою питання підтримки України вже не об'єднує і демократів, і республіканців, як це було минулого року.

Ще питання: а скільки допомоги врешті-решт отримає Україна? Байден пропонував $61 млрд, не впевнений, що саме стільки буде в результаті. Думаю, військова допомога не в зоні ризику, а ось пряма фінансова допомога – реально під питанням.

Багато разів попереджав, що до цього йде, і зараз ми маємо дуже серйозну проблему з нашим головним союзником.

Джерело: Олексій Гончаренко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора