Кремль оголосить нову хвилю мобілізації, щоб використати її як фактор тиску. 300 тис. свіжих солдатів – це вагомий дипломатичний аргумент

Фото: crimecor.rada.gov.ua

На початку квітня я зазначив, що між російськими регіонами посилюється конкуренція за поголів'я найманців. Тоді цінник одноразової виплати за контракт із міноборони РФ підскочив до 1 млн руб. Бо втрати більші, а охочих стає менше.

Сьогодні Москва підняла ставку до 1,9 млн руб. одноразової виплати, окремо зазначивши, що сума не залежить від інших одноразових виплат. Тобто зверху можуть досипати підприємства й будь-які інші охочі.

За даними групи "Інформаційний спротив", відносні втрати Москви у 32 рази менші, ніж у Тиві, у 25 разів менші, ніж у Бурятії й на Сахаліні, у 16 разів менші Пскова. Москва втрачає в середньому у 8–10 разів менше, ніж звичайний російський регіон. Тобто Москва практично не воювала.

Оскільки ресурси провінцій потихеньку вичерпуються, війна підповзає до Москви. І місцева влада вживає заходів – перекуповуватиме людей в інших регіонах, щоб виконати норму постачання на фронт.

У публічному просторі звучали різні оцінки щодо того, коли РФ буде змушена вдатися до нової хвилі масової мобілізації. Захід украй непопулярний, його відтягуватимуть якнайдовше.

Моя гіпотеза в тому, що до 8 вересня мобілізації точно не буде, тому що у РФ буде серія регіональних виборів. А далі все залежить від політичної тактики російських вождів.

Мобілізація – це сигнал до продовження війни. Неоголошення мобілізації Кремль може спробувати виторгувати.

Думаю, Кремль оголосить нову хвилю мобілізації, щоб використати це як фактор тиску. Тому що 300 тис. свіжих солдатів – це вагомий дипломатичний аргумент.

Джерело: Aleksey Kopytko / Telegrram