Карантин через коронавірус ні від чого нас уже не врятує. Він б'є тільки по наших гаманцях

Фото: Альфред Кох / Facebook

Кількість інфікованих коронавірусом зростає пропорційно зростанню кількості тестів, вважає ексвіцепрем'єр РФ Альфред Кох.

Ось тут (там усередині багато посилань на інші джерела) пишуть, що кількість інфікованих у США зростає пропорційно зростанню кількості тестів і коливається в межах від 5% до 15% від загальної кількості тестів. До того ж як сумарно, так і з розбиттям по днях. Також NYT наводить аналогічні дані щодо Італії та Південної Кореї. Немає жодних підстав вважати, що ситуація в інших країнах відрізняється.

І ця стійка пропорція зберігається від самого початку масового тестування, тобто вже майже три тижні. Це означає дві важливі речі.

По-перше, це означає, що епідемія почалася значно раніше, ніж вважають. Можливо, вона почалася ще у грудні.

І по-друге, що не менш ніж 85% населення несприйнятливі до вірусу або через вроджений імунітет до нього, або тому, що вони вже імунізувалися у грудні – лютому, перехворівши безсимптомно чи в легкій формі.

У Німеччині дістати інформацію щодо загальної кількості тестів, а з розбиттям по днях і поготів, я не зміг. Влада туманно каже, що вона проводить до пів мільйона тестів на тиждень, але це, очевидно, не так.

Можливо, цього результату було досягнуто в останній тиждень, але ніяк не в попередні. Можна припустити, що зростання кількості інфікованих є лише функцією від масштабів тестування. Реальну ж пропорцію інфікованих щодо кількості тестів встановити неможливо.

У всякому разі мені не вдалося знайти жодних німецьких цифр щодо цього, хоч скільки я гуглив по-російськи, по-німецьки чи по-англійськи. Якщо хтось може мені допомогти й кине посилання сюди або у приват – буду вдячний.

З огляду на наведені вище дані, епідемія давно зупинилася й далі від 15% популяції не йде. Про жодні 70% інфікованих не може бути й мови. Карантин ні від чого нас уже не врятує. Він б'є тільки по наших гаманцях.

Незабаром епідемія піде на спад, оскільки протягом двох-трьох тижнів перехворіють усі, хто інфікований зараз. Але влада це припише своїм героїчним зусиллям. А ми будемо їй аплодувати...

Джерело: Альфред Кох / Facebook