Замість спокійної евакуації з Афганістану ми бачимо капітуляцію, втечу та зраду. Це ганьба Америки. Так визначні держави не поводяться

Фото: Альфред Кох / Facebook

Прочитав учорашній виступ Байдена. Погоджуюся із кожним словом.

Але! Навіть за таких обставин йти треба гідно. Ніхто не гнав. Кілька місяців у них точно ще було.

Можна було організувати спокійну евакуацію всіх людей. І своїх громадян, і тих, хто допомагав із місцевих та членів їхніх сімей.

Зрештою, Німеччина 2015 року прийняла у досить короткий строк 1,5 млн біженців переважно із Сирії, куди вона (до речі) не вторгалася і ніяк цю кризу із біженцями не провокувала.

Тому США цілком могли організувати евакуацію 300 тис. осіб (це максимальна кількість тих, кого необхідно було б зараз вивезти з-під талібів).

Замість цього ми бачимо лише повну капітуляцію, втечу і зраду. Це ганьба Америки. Так великі держави не поводяться.

До речі, нагадаю, що режим Наджібулли зазнав поразки лише за три роки після виведення радянських військ. І зазнав фіаско лише тому, що СРСР розвалився, а у Росії не було грошей і далі постачати зброю та ПММ для продовження бойових дій армією Наджібулли.

Тут же армія, яку американці тренували 20 років і у яку вклали майже $100 млрд, розбіглася за тиждень після від'їзду американців.

Паралельно зауважу, що цю афганську армію американці безкоштовно забезпечили такою зброєю і у такій кількості, яка й не снилася Україні, що просить у США хоча б десяту частину цього вже п'ять років. Попри те, що, на відміну від афганців, українці хочуть і можуть себе захистити!

Як це можна схарактеризувати? Це є повною катастрофою всіх структур американської армії: розвідки, аналітики, навчання, постачання, управління, логістики, усього.

І так: я не вірю жодному слову талібів. Вже повідомляють, що, незважаючи на всі їхні запевнення, на окупованих ними територіях закриті сотні шкіл для дівчат. Чи то ще буде. Їхня демонстративна миролюбність – не більше ніж трюк, щоб послабити опір стосовно їхнього приходу до влади.

Як тільки вони встановлять контроль – рублення рук та побиття камінням відновлять, а всіх своїх супротивників вони повісять.

Джерело: Альфред Кох / Facebook