Не треба робити з темників трагедію. Людина, яку призначають на високий пост, стає "вожаком стаї". Важливо, щоб з'являлися ті, хто заявить про порушення демократії

Фото: Andrii Klymenko / Facebook

Зазвичай я не коментую внутрішню політику, бо ми професійно не займаємося цими питаннями. У цій сфері непрофесійних і поверхневих балаболів вистачає і без мене. Але зроблю виняток. Ситуація з темниками в "Укрінформі" мені сподобалася. Так-так, саме сподобалася.

Не треба тільки робити із цього (як і з інших проявів) трагедію і катастрофу типу "Льолік, фсьо пропало", "країна скочується в авторитаризм" тощо.

Просто нам усім треба розуміти, що демократія – це вічний процес і постійна повсякденна боротьба. Ніде не буває такого, щоб сказати: "Ось демократія побудована" – і більш нічого не робити. Сучасний приклад США і багатьох європейських країн – саме про це.

Треба розуміти, що будь-яка людина (або точно переважна більшість) авторитарні за своєю природою. Саме природні інстинкти керують кожною людиною, всі хочуть бути "вожаками стаї". Будь-яка людина, яку призначають на високий пост чи в політиці, чи в бізнесі завжди (!) приводить свою команду. Тощо, тощо, тощо... 

І тому важливо, щоб завжди з'являлися ті, хто може публічно заявити про порушення демократії, не думаючи про можливі особисті наслідки.

Отже, ще раз: демократія – це вічний процес і постійна повсякденна боротьба.

А за "Укрінформ" я особисто радий, бо вважаю його найвідповідальнішим професійним ЗМІ, що не хворіє довбаним "клікбейтом" і перевіряє інформацію. Тримайте марку, колеги.

Джерело: Andrii Klymenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора