Пофіг на санкції. Призначення ексзаступниці Набіулліної представником РФ у МВФ, здається, вдалося проштовхнути

Фото: Anton Shvets / Facebook

Як Центробанк РФ хакає МВФ? Знову про мою "улюблену" голову Центробанку РФ Ельвіру Набіулліну. Як я і казав, вона – один із найбільш технічних наших ворогів.

Останнім часом у РФ знову з'явилися чутки, що в Набіулліної проблеми і що вона бажає звільнитися. Звільнитися вона, без сумнівів, бажає, бо нічого не може зробити з реальною інфляцією, адже Путін підкуповує населення грошима. Але вірити у відставку Набіулліної не варто.

На цей момент Набіулліна дуже чітко займається улюбленою справою Кремля – руйнуванням міжнародних інституцій.

Нещодавно була новина, що МВФ бажає відправити місію в РФ. Цю новину всі помітили, вона викликала осуд, і МВФ передумав, так би мовити. Але за цією новиною всі пропустили, що Набіулліна намагається призначити свою колишню першу заступницю Юдаєву представником (виконавчим директором) РФ у МВФ. Це частини однієї спецоперації: спроби РФ зламати тренд у фінансовому світі. Власне, призначення Юдаєвої, скоріше за все, станеться 1 листопада. Хоча Юдаєва знаходиться під американськими санкціями.

Проси більше – отримаєш хоч щось. Звісно, хтось може сказати: "Ну, призначать і призначать, що тут такого?" Але недооцінювати Юдаєву не варто, так само, як і Набіулліну. Багато хто може вважати Юдаєву представником лібералів у РФ (смішно), а у самій РФ її звуть представником "окупаційного західного уряду". Це все фігня, в особистих розмовах, частина з яких стала публічною, вона топить за РФ і політику Путіна. Вона функціонер російської системи, без сумнівів.

Але її образ на Заході відмінний від інших представників російської влади. Технократка, докторка філософії з економіки в MIT, керівниця центру в Московському центрі Карнегі, викладала у Стокгольмській школі економіки, ну і, бонусом, – єврейка.

Звісно, вона не буде розповідати західним економістам, що треба захопити Україну. Ви що? Вона буде казати, що санкції проти РФ шкодять світовій економіці, що це викликає ризик світової рецесії й розподілення глобальної економіки на блоки. Ну от на неї наклали санкції, і як це допомогло? І до чого призвело? Вона буде казати, що замість Путіна у РФ до влади можуть прийти ще гірші, що давайте вже хоч якийсь мир і відновлення економіки і так далі.

І якщо місія МВФ у РФ була заблокована після заяви європейських країн, то призначення Юдаєвої, здається, вдалося проштовхнути. Пофіг на санкції. Тепер вона буде працювати у Вашингтоні й напрацьовувати шляхи обходу санкцій для РФ. Звісно, українська сторона проти цього призначення, але ж МВФ – це наднаціональна структура. Ну, як ООН. Міжнародна. Ми ж тут не про політику, а про економіку. Треба зберігати можливість для діалогу. Ну коротше, що я вам розповідаю?

Дуже сумно бачити таку кволість від МВФ у цьому питанні.

Джерело: Антон Швець (Шуецький канал) / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора