Влада України запровадила держрегулювання цін на газ. Видайте ще указ про курс долара по 60 копійок. Країна, де так робили, називалася СРСР

Фото: Арсеній Яценюк / Facebook

Влада України ввела держрегулювання цін на газ, але захищати потрібно ті верстви населення, які потребують цього, зазначив експрем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Цей пост для тих, хто хоче, щоб Україна була розвинутою, успішною, європейською і ринковою державою. Влада замість того, щоб розширити субсидії й надати цільову допомогу тим, хто потребує її у важкий час через підняття світових цін на газ, запровадила державне регулювання цін на газ. Відмовившись від енергетичної реформи, яку ми розпочали сім років тому.

Хай не зупиняються й ідуть далі. Тепер треба започаткувати державне регулювання цін на бензин, ковбасу, м’ясо, молоко. Варто видати указ про те, щоб кожному громадянину України безкоштовно надали житло, а також почали платити зарплату €10 тис., а можливо – €15 тис. Зробіть указом курс долара по 60 копійок. Це вже було. Країна, де так робили, називалася Союз Радянських Соціалістичних Республік.

Те, що сьогодні робить влада, є ознакою сучасності – популізмом, невіглаством і непрофесіоналізмом. Не можна шукати прості відповіді на складні питання. Потім ці прості відповіді надто дорого коштують для країни і для кожного українця.

Вам треба було ухвалити закон не про інвестиційних нянь. Рішення, які приймаються в економічній політиці, потребували закону про інвестиційні могильники. Через таку політику з України втечуть як внутрішні, так і зовнішні інвестори.

Дайте відповідь, яку країну і яку економіку ви будуєте. Україна буде успішна тільки тоді, коли вона відповідатиме кращим принципам ринкової економіки, яка створює робочі місця, творить бізнес, отримує доходи в бюджет і цільово захищає ті верстви населення, які потребують допомоги від держави. Роздавати всім усе – закінчиться бідністю для кожного.

Джерело: Арсеній Яценюк / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора