Ми надали ЗМІ офіційний висновок НАЗК про те, що Павелко не має права суміщати обов'язки депутата ВР і роботу в УЄФА та ФІФА

Український спортивний журналіст, головний редактор журналу “Футбол“ Артем Франков пише у своєму блозі, що 12 листопада на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" на нього та адвоката Олега Скупинського напали невідомі в масках. Франков уважає, що причиною стала тема заходу – заява про корупцію президента Федерації футболу України Андрія Павелка.

У понеділок, 12 листопада, в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві відбулася прес-конференція "Корупція в керівництві українського футболу", у якій узяли участь адвокат, представник громадської організації Олег Скупінський і ваш покірний слуга.

Так, відбулася! Я навмисно роблю акцент на тому, що відбулася, оскільки було зроблено спробу її зірвати – два десятки людей у масках увірвалися у приміщення, обізвали нас спочатку сепаратистами, потім корупціонерами (дивно, що більше нічого не приписали) і сказали, що прес-конференції не буде. Вони типу стануть шуміти і зривати. Склалося повне враження, що молодикам поставили завдання, але полінувалися або не встигли пояснити подробиці – хто, навіщо і про що. "Хто на кому стояв".

Спочатку вони обмежувалися словами, потім, як ви напевно бачили, стали обливатися кефіром. Залили обладнання "Інтерфаксу", нам, звісно, дісталося – але без шкоди здоров'ю.

Чесно? На той момент я був настільки злим, що навряд чи щось могло серйозно налякати і змусити припинити прес-конференцію, кудись утекти і сховатися... Трохи пізніше прийшло усвідомлення, що сміх сміхом, кефір – кефірчиком, а слава богу, що це був усього лише кефір! З огляду на відомі події могло прилетіти і щось набагато гірше... Уф.

Мій головний висновок: наше діло не просто праве, але ворога дійсно буде розбито! Ми близькі до мети. Та сторона нервує, робить дурниці, перебуває у виразно засмучених почуттях, її конкретно дістали – якщо вже вона опустилася до такої ницості. Ницості безглуздої (ну зібралися б ми в іншому місці, в інший час – інформація про "подвиги" керівництва ФФУ нікуди не поділася б!), але дуже, дуже показової.

Ось вам коротке резюме з того, що пролунало.

  1. Нагадали про еміратську фірму-прокладку, куди підлеглі Андрія Павелка загнали щонайменше мільйон доларів – а швидше, набагато більше. Та ще й примудрилися звалити це на шановану німецьку компанію!
  2. Розповіли про подробиці схеми крадіжки грошей із державного та місцевого бюджетів, де мова йде про мільярди гривень – пів-ярда вже відітнули (чистий "прибуток" делаварів із проекту, який обійшовся громадянам України у 540 млн – 160 млн грн), а тепер планують поцупити ще 740 млн.

Що виглядає особливо жорстко на тлі останніх новин із Кропивницького – місто все-таки змусили проплатити 10 майданчиків за півтора мільйона гривень – за щонайменше вдвічі завищеною ціною... Один з епізодів тривалої, гидотної і, на жаль, ще дуже живої історії.

  1. Висловили дуже обґрунтований сумнів щодо діяльності заводу з виробництва штучного покриття, який належить ФФУ.
  2. Надали ЗМІ офіційний висновок НАЗК про те, що Павелко не має права суміщати виконання обов'язків депутата ВР і роботу в УЄФА та ФІФА. Підкреслюю – офіційний. На мою думку, це прорив, можливо, більш значущий, ніж публікація того самого фото Павелка з шейхом – керівником офшору.

Звісно, можна було б розписати розмову і в більших подробицях, але зараз мені дуже хочеться звернутися до колег, особливо до тих, хто був присутнім на зустрічі зі мною й Олегом: "Спасибі! Це наша з вами перемога!"

Джерело: "ГОРДОН"