Солдат резерву Євген Тельнов. Історія честі та вірності обов'язку

Помічник гранатометника відділення ручних протитанкових гранатометів гранатометного взводу 2-го батальйону спеціального призначення (резервного) військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, солдат резерву Тельнов Євген Львович.

Інакше: Доброволець, боєць батальйону "Донбас", позивний Усач, вступив до батальйону в перші дні АТО.

Ще можна так: житель Кіровоградської області, у 52 роки добровольцем пішов на фронт, пройшов Артемівськ, Попасну, Іловайськ. Героїчно воював. 15 лютого 2015 року загинув смертю хоробрих у бою. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. Удостоєний звання Героя України (посмертно).

Така коротка бойова доля – загалом приблизно рік... Солдат резерву Національної гвардії, Герой України Євген Тельнов (позивний Усач) – честь, слава і пам'ять твоєму подвигу!

Участь у бойових операціях:

18 серпня 2014 року, визволяючи місто Лисичанськ Луганської області, у складі батальйону прийняв бій з переважними силами противника. Під шквальним вогнем із танків і стрілецької зброї противника вів вогонь із гранатомета і стрілецької зброї, відбиваючи атаки сепаратистів.

29 серпня 2014 року під час виходу українських військ з Іловайська, коли в районі села Червоносельське колона батальйону потрапила під жорстокий обстріл, точними пострілами з ручного протитанкового гранатомета він знищив дві одиниці броньованої бойової техніки (танк та БМП) незаконних збройних формувань.

Опинившись із підрозділом у ворожому оточенні в Червоносельському, Євген відмовився капітулювати і разом із невеликою групою бійців "Донбасу" пішов на прорив і зумів зі зброєю в руках дістатися до своїх. Був поранений осколком міни в руку, однак зовсім скоро продовжив службу в зоні бойових дій.

15 лютого 2015 року поблизу села Широкиного Донецької області в умовах поганої видимості колона одного з підрозділів батальйону "Донбас" натрапила на ворожий блокпост і потрапила в засідку. Першу бронемашину підбили. Бойовики незаконних збройних формувань відкрили щільний вогонь по військовослужбовцях батальйону. Солдат Тельнов під час бою мужньо відбивав атаку і навіть урятував тяжкопораненого однополчанина з позивним Авері, витягнувши його з-під шквального обстрілу. Ставши до бою на дуже близькій відстані, Євген Львович допоміг евакуювати інших бійців в укриття. Загинув.

Історія доблесті, честі та вірності обов'язку!

Джерело: Арсен Аваков / Facebook