Ракетний злив відбувається саме тоді, коли Трамп може виділити Україні летальне озброєння. Занадто багато збігів

Політолог Тарас Березовець підкреслив, що, за словами екс-міністра оборони Олександра Кузьмука, уся технічна документація КБ "Південне" є в розпорядженні росіян, які могли підставити Україну і передати технології Північній Кореї. Якщо це доведуть, санкції за Крим і Донбас "здадуться квіточками".

Історія з постачаннями нібито українських двигунів для північнокорейських ракет "Хвасонг-12" і "Хвасонг-14" цілком виглядає на перший погляд як римейк скандалу з постачаннями "Кольчуг" в Ірак.

Той скандал серйозно вплинув на відносини Києва з Вашингтоном і призвів до фактичної ізоляції Леоніда Кучми. У підсумку інформації про постачання "Кольчуг" не підтвердили, а за її поширенням, очевидно, стояли росіяни, які і зібрали всі бонуси. До речі, після окупації Донбасу завод та обладнання з виробництва "Кольчуг" було вивезено до РФ, і якщо комплекси десь спливуть, можна буде знову помилково звинуватити керівництво України.

Важливу заяву, як завжди не помічену пресою, зробив екс-міністр оборони Олександр Кузьмук. А саме що вся технічна документація КБ "Південне" є в розпорядженні росіян. Не факт, що несподіваний успіх північнокорейців стався завдяки росіянам, але якщо ракетні технології потрапили в руки розвідки КНДР через них, схема з підставою України виглядає найбільш правдоподібно.

Нинішній рівень підтримки Штатами України безпрецедентний, і ракетний злив відбувається якраз тоді, коли Трамп може ухвалити рішення про виділення українській армії летального озброєння. У цій історії занадто багато збігів, щоб повірити у випадковість.

Найголовніше запитання – заради чого владі ризикувати підтримкою Штатів, йдучи на божевільний ризик із КНДР, адже все так чи інакше розкриється? Американці насправді контролюють те, що відбувається на КБ "Південне", і розібратися в суті того, що відбувається, їм не становитиме труднощів.

А ось тут можливий бумеранг. Якщо у причетності до передавання технологій викриють Кремль, за озброєння тоталітарного режиму КНДР, загрозливого для безпеки США, розплата буде жорстокою. І санкції за Крим і Донбас здадуться квіточками.

Джерело: Тарас Березовец / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора