Після закінчення Другої світової війни люди думали, що гідру нацизму задушили остаточно, але вона відродилася в нову форму – рашизм

Фото: Борислав Береза / Facebook

Куди приходить рашизм – туди приходить війна, зазначив колишній позафракційний нардеп Борислав Береза.

Уранці 22 червня 1941 року в небі над Києвом з'явилися літаки із хрестами на крилах і свастикою на хвостах. Нацистські бомбардувальники атакували кілька об'єктів у місті – аеродром "Жуляни", завод "Більшовик", мости та інше. Було вбито 25 і поранено 76 осіб. Так кияни дізналися про початок війни і вторгнення військ Німеччини та її союзників на територію Радянського Союзу, частиною якого була Україна.

Після закінчення Другої світової війни більшість людей думала, що гідру нацизму задушили остаточно і війни на нашій території ніколи не буде, але сьогодні ми бачимо, як вона відродилася в нову форму – рашизм. Куди приходить рашизм – туди приходить війна. І сьогодні на Донбасі гинуть діти України від куль рашистів.

22 червня 1941 року Україна побачила один віроломний напад. Узимку 2014-го – другий. Уся провина за перший напад – на Гітлері та його агресорах. Уся провина за другий напад – на Путіну і його окупантах. Я вірю, що нам вдасться звільнити територію України від рашистів так само, як раніше звільнили від нацистів, і територіальну цілісність нашої країни буде відновлено.

Щиро вдячний захисникам України від нацизму, фашизму та рашизму. Вічна пам'ять усім загиблим у боротьбі із цим злом. Вічна слава захисникам України.

Джерело: Борислав Береза / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора