ХАМАС ставить установки в житлових кварталах або на інфраструктурних об'єктах та випускає ракети по Ізраїлю. Тактика така сама, як у рашистів в ОРДЛО

Фото: Борислав Береза / Facebook

В Ізраїлі знову напружена ситуація. Схоже, що ХАМАС усе-таки вдалося спровокувати початок "третьої інтифади". Тепер керівництво ХАМАС посилить свої позиції й матиме нові фінансові вливання від спонсорів, а натомість пожертвують своїми життями задурені пропагандою молоді, й не дуже, араби.

Із вечора 10 травня по території Ізраїлю з Гази ХАМАС було випущено приблизно 200 ракет, десятки з них (що летіли на житлові райони) перехопила система ПРО "Залізний купол". Тактика така сама, як і в рашистів в ОРДЛО. Установки свідомо ставлять у житловому кварталі або на території якогось інфраструктурного об'єкта – і випускають ракети. Це ускладнює завдання удару у відповідь. Але не для Ізраїлю, який давно використовує безпілотники для точних ударів. Ракетами обстріляли населені пункти Єрусалим, Бейт-Шемеш, Ашкелон, Сдерот, Аміоз, Охад, Цохар, Кісуфім, Айн а-Шлоша, Нетівот тощо. Скасовано навчання у багатьох населених пунктах Ізраїлю.

У відповідь на це ЦАХАЛ розпочав операцію "Вартовий стін". У підсумку відповідь була більш ніж гідною. Армія Ізраїлю атакувала понад 130 об'єктів терористичного угруповання ХАМАС. Серед атакованих цілей: будинок командира батальйону терористичної організації ХАМАС і структура військової розвідки ХАМАС, позиції бойовиків ХАМАС та "Ісламського джихаду", заводи й майстерні, де виробляли зброю та боєприпаси, два "наступальні" тунелі. Було знищено не тільки техніку, а й терористів. Серед знищених – польовий командир "Бригад Ізаддіна аль-Касам" (бойове крило ХАМАС) Сабар Сулейман. Щонайменше восьмеро людей було вбито внаслідок удару по будинку Ібрагіма Аталлаха аль-Масрі в Бейт-Хануні. Окрім того, двох бойовиків ХАМАС, включно з польовим командиром Мухаммадом Абдаллою Фаядом (інший варіант написання прізвища – Фаяч), убили внаслідок удару по мотоциклу поруч із мечеттю Ат-Такуа в Бейт-Хануні.

Ізраїльські військові вживають усіх можливих заходів обережності, щоб звести до мінімуму ймовірні збитки цивільному населенню під час своїх військових дій. Але провина за ймовірні збитки буде саме на терористах, які розміщують ракетні установки в місцях проживання цивільного населення. Схоже, що вони цієї підлості навчалися в російських військових.

Скільки часу це триватиме, поки що незрозуміло. Але те, що Ізраїль зможе дати жорстку відсіч, – це безперечно. Як казала Голда Меїр, "мир на Близькому Сході настане тоді, коли араби любитимуть своїх дітей сильніше, ніж вони ненавидять євреїв". Але, мабуть, сьогодні для палестинців тероризм усе ще привабливіший, ніж мир і налагодження свого життя.

Джерело: Борислав Береза / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора