Підрив дамби Каховської ГЕС дорівнює тепловому вибуху реакторів Запорізької АЕС. Це питання часу

Фото: Borislav Bereza / Facebook

Підрив дамби Каховської ГЕС дорівнює тепловому вибуху реакторів Запорізької атомної. Це питання часу. Проблема набагато глибша, ніж здається пересічному громадянину. Питання не лише в екологічній катастрофі. Зараз поясню.

Каховське водосховище охолоджує реактори станції. Швидше за все, найближчим часом його рівень украй сильно впаде, можливо, до умовних нулів. У насосів станції є критичний рівень, нижче за який вони воду качати не зможуть. От і все. Це питання широко обговорювалося в лютому.

Ось вам цитата: "Зазначається, що рівень води 13,2 м є мінімальним для забору води в резервуар, що охолоджує".

При цьому навіть у закритому ставку-охолоджувачі буде поступово падати рівень води (бо він негерметичний і ґрунтові води ніхто не скасовував). 3 м резерву за висотою води ми пройдемо дуже швидко. І воду далі брати нема звідки. Цю проблему треба вирішувати вже сьогодні, а не коли все станеться.

Але як її вирішувати, якщо окупанти на АЕС самі йти не хочуть, а вибити їх звідти небезпечно з точки зору безпеки АЕС. Загалом усе говорить про те, що окупанти створювали нову точку напруження з метою зупинити наступ, але, схоже, що перестаралася. Мразота!

Джерело: Borislav Bereza / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора