Москва діє із завзятістю маніяка, щоб обійти Україну за допомогою нових газопроводів

Росія так швидко "плодить" собі ворогів, що історія з будівництвом газопроводу "Північний потік – 2" ще не закінчена, вважає український журналіст, кореспондент УНІАН у РФ Роман Цимбалюк.

Річ тут далеко не тільки в Україні, повз яку можуть пройти транзитні обсяги.

Це рішення вдарить дуже жорстко по єдності Євросоюзу, і дуже прикро, що на такий крок пішли саме німці. Німеччина – ледь не найпотужніший стовп європейської єдності. Свого часу де-факто Єврокомісія заблокувала "Південний потік", хоча в його реалізації були зацікавлені багато країн Південної Європи. "Північний потік – 2" вдарить по інших членах ЄС, зокрема Польщі.

Треба віддати належне – Москва діє із завзятістю маніяка, щоб обійти Україну за допомогою нових газопроводів. Ціна таких проектів – десятки мільярдів доларів, а росіяни потім будуть розповідати, скільки США витратили на печиво для України, які вони підлі, як працювали з молоддю, налаштовували її проти тих, хто "встає з колін" тощо.

З іншого боку, Росія так швидко плодить собі ворогів, що історія із газопроводом ще не закінчена. Якщо так буде тривати – а так буде тривати – Росія буде ставати все токсичнішим партнером.

Зрозуміло лише одне: або його побудують, або ні.

Джерело: Роман Цимбалюк / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора