Нардепи можуть висловлювати думку про Карабах, але рішення про надання військової допомоги іншим країнам ухвалюють тільки Кабмін і президент

Фото: Dmytro Kuleba / Facebook

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав вірменську та азербайджанську громади не піддаватися на провокації нардепів, які заявляють про військову допомогу одній зі сторін.

У зв'язку з висловлюваннями народного депутата України [від "Слуги народу" Людмили Марченко] щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги іноземним державам хочу відзначити наступне:

1. Кожен народний депутат України може висловити свою позицію або думку з будь-якого питання, але рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду і президента України.

2. В умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв і руйнувань укотре закликаю всіх до зважених заяв і коментарів, які б не збуджували емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції Української держави. Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей.

3. Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспори. Украй важливо забезпечити мир і міжнаціональну злагоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні. Закликаю представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації і дотримуватися чинного в Україні законодавства.

Джерело: Dmytro Kuleba / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора