На протест під Конституційним Судом мають прийти всі. Тому що набір свиней у КСУ реально б'є по державі. Це не можна стерпіти

Фото: Дмитро Литвин / Facebook

Судді КСУ не мають проводити закриті засідання без трансляції, зазначив журналіст Дмитро Литвин.

Чесно, не зрозумів, чому протест під Конституційним Судом призначили на п'ятницю, можна було і вчора, і сьогодні. Але це той випадок, коли всі туди мають прийти. Тому що набір свиней у Конституційному Суді реально б'є по державі. Це не можна стерпіти.

Конституційний Суд у нашій системі влаштований так, що навіть звільнити суддю за вказаними в Конституції причинами можуть тільки самі судді, і то якщо набереться дві третини голосів від конституційного складу суду. А не набереться – так вони можуть писати що завгодно у своїх рішеннях. Так не має бути. Такий суд – гірший за "ДНР".

У кращому разі Конституційний Суд потрібно ліквідувати після всього, що вони понаписували. У гіршому разі потрібно переписати Конституцію так, щоб судді не могли більше ніколи проводити закриті засідання без трансляції, порушувати будь-які процедури, їх не можна допускати до роботи з конфліктом інтересів. Порушили процедуру хоч якось – не може бути рішення чи його анулюють. Є конфлікт інтересів – рішення анулюється автоматично.

Залишати це просто так – не можна.

Джерело: Дмитро Литвин / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора