Ми зареєстрували законопроєкт, який передбачає закупівлю понад 100 мінних тралів. Долати мінні поля на фронті скоро стане легше

Фото: Єгор Чернєв / Facebook

Долати мінні поля на фронті скоро стане легше.

Сьогодні з колегами зареєстрував законопроєкт №9618, яким передбачається виділення з резервного фонду 576 млн грн для закупівлі понад 100 мінних тралів українського виробництва.

Перебуваючи на фронті й вивчаючи потреби хлопців, я з'ясував, що за час контрнаступу багато техніки для розмінування було втрачено, а постачання з боку союзників виявилися недостатніми.

Тож поставили завдання підприємствам "Укроборонпрому", і вони знайшли можливість виробляти таке оснащення в Україні за ціною, значно нижчою, ніж у приватному секторі.

Загальна сума коштів на трали співставна тій, яку передбачалося витратити на музей Голодомору і яку було заветовано президентом. Музей обов'язково буде, але не зараз, розмінування нагальніше.

Найближчим часом законопроєкт буде внесено на розгляд парламенту. Дякую за активне сприяння та залученість міністру Мінстратегпрому Олександру Камишіну й голові комітету з нацбезпеки Олександру Завітневичу.

Перші трали з'являться на фронті через кілька тижнів після оплати замовлення і зможуть одразу розпочати розмінування.

Незважаючи на всі складнощі, продовжуємо розвивати наш ВПК. Адже сподіватися в цьому світі маємо насамперед на самих себе.

Джерело: Єгор Чернєв / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора