Звіти України щодо використання американської зброї США стали значно кращими. Принципових зауважень до нас немає

Фото: Єгор Чєрнев (Yehor Cherniev) / Telegram

Сьогодні у Вашингтоні працюємо з неурядовими установами й організаціями, які мають вплив на прийняття рішень у Білому домі й Конгресі.

Від них нам потрібні роз'яснення поточних розкладів і внутрішньої кухні в Конгресі напередодні зустрічей із парламентарями й розуміння, які наші меседжі й аргументи будуть найбільш дієвими.

Щойно мали розмову з Тамарою Віттес, президенткою NDI – Національного демократичного інституту, який пов'язують із Демократичною партією США. 

Його представництва є в усьому світі, найбільше з яких – в Україні, і займаються вони просуванням і розвитком демократичних інститутів.

Ми попросили їх тимчасово змістити фокус їхньої роботи в Україні з просування гендерної повістки, ЛГБТ-політики й інших подібних не першочергових для нас проєктів на більш нагальну для нас ветеранську тему і проблеми цивільних, постраждалих від війни. 

Запропонували налагодити поїздки наших ветеранів до США для зміцнення гуманітарних контактів і адвокації України серед звичайних американців.

Зустрілися також із керівництвом NED – двопартійного Національного фонду за демократію, який фінансується Конгресом і також просуває демократію в усьому світі.

Його президент Деймон Вілсон, який палко підтримує Україну, дав нам цінні неформальні контакти людей із ближнього кола Трампа й Байдена. Будемо з ними працювати.

Звіти України щодо використання американської зброї США стали значно кращими. Принципових претензій і зауважень до нас з американського боку немає.

Про це нам під час зустрічі повідомив генеральний інспектор Пентагону Роберт Сторч. У свою чергу, ми поділилися звітом нашої ТСК по контролю за використанням озброєння в Україні. 

Для нас це дуже важлива позиція генерального інспектора, оскільки до його повноважень входить контроль за військовою допомогою Україні з боку США, і саме від його висновків багато в чому залежить, чи буде надаватися нам допомога вчасно й у повному обсязі.

Джерело: Єгор Чєрнев (Yehor Cherniev) / Telegram

Джерело: Єгор Чєрнев ( Yehor Cherniev)  / Telegram