На полях Кримської платформи США, Німеччина та Україна обговорювали газопроводи РФ. Німецькому міністру доводилося відверто відбиватися

Фото: Lana Zerkal / Facebook

Карфаген має бути зруйнований. Експортні газогони Росії мають працювати в рамках обмежень Третього енергетичного пакета.

Власне, на цьому зійшлися сьогодні представники США, Німеччини та України. Тристороння зустріч міністрів енергетики на полях Кримської платформи вийшла жвава та жива. Буду відвертою, німецькому міністру часом доводилося відверто відбиватися…

Німецький підхід – "Росія нас ніколи не підводила, а що вони там роблять зі Східною Європою – геть інше" – більше не працює. Що хочеться підкреслити: позиція України та США була настільки близькою, наскільки це в принципі можливо. І Німеччина вже в позиції "намагаємося виправдатися хоч якось". Але це відверто слабко виходить.

Очільниця американського міністерства енергетики Дженніфер Ґренголм була просто блискуча. Теза про те, що російський газ найбрудніший у світі через шалені викиди CO₂ у процесі видобутку і транспортування, так само як і через корупцію, шантаж і маніпуляції – просто бальзам на серце.

Сьогодні попереду ще багато зустрічей, в тому числі двостороннє спілкування з американською делегацією. Далі буде...

Джерело: Lana Zerkal / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу авторки